Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За "101 романтични места в България" разказва новата книга на Иван Михалев

Снимка: Венета Николова

За "101 романтични места в България" разказва новата – трета книга-пътеводител на журналиста Иван Михалев, която той е написал заедно със своята приятелка Елина Цанкова. За хората романтиката е нещо много субективно, отбеляза авторът, който беше гост в студиото на предаването "Хоризонт за вас", за да представи книгата, добавяйки: За някой може да е романтично това да е на палатка някъде в планината с любимия човек. За друг – да скача с парашут. А друг може да има повече изисквания към условията за настаняване. Но ако трябва "грубо" да разделя предишните ни проекти от новия е, че сме се постарали да включим повече места, в които човек може да отседне за ден, два или седмица – тоест тук има и места, които препоръчваме за отсядане – тип хотели, винарни.

Иван Михалев отбеляза, че в книгата са описани места, които авторите специално са търсили, така че да имат свое излъчване и енергия, която трудно се описва с думи, но се усеща, когато си там. Наистина това са места, които могат да те накарат да се влюбиш не просто в околните забележителности, а и в човека до теб. Това се едни наистина специални места, които, поне за нас, са много ценни.

Авторът специално посочи, че сред най-романтичните места са и немалко винарни, които са изградени у нас през последните години – с много вкус, често от хора, които са живели в чужбина – напр. в Италия или САЩ, и от там са получили богати впечатления от много популярния по цял свят винен туризъм, който е зареден с много романтика и приключенски дух. 

Повече за романтичните места в България ще научите, ако чуете цялото интервю.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна