Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин в 12.00 часа по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол) до 16.00 часа. 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Смолянчанка бродира коледни картички повече от 25 години

За поредна година десетки картички за Коледа е избродирала Генка Плеснева от Смолян . Нейни извезани коледни пожелания се изпращат до различни точки в страната, както и в Германия, Нидерландия и Китай. Везаните поздравителни коледни картички..

публикувано на 08.12.23 в 17:26
Кирил Кадийски

Ново издание на "Сонети" на Шекспир в превод от Кирил Кадийски

Излезе ново издание на "Сонети" на Уилям Шекспир в превод от Кирил Кадийски. " При художествения превод, най-вече при превода на поезия, е важното да имаме ново произведение на езика, на който превеждаме . На приемащия език да има ново художествено..

публикувано на 08.12.23 в 16:31

Братислав Иванов с нова книга, посветена на японската геополитика

Новата книга на Братислав Иванов е посветена на японската геополитика от създаването на държавата Ямато (Япония) до наши дни. Специално внимание е отделено на геополитиката на Японската империя. Със започването на Тихоокеанската война тя..

публикувано на 08.12.23 в 15:11
Проф. д-р Добромир Димитров, ректор на Медицинския университет в Плевен

Ректорът на Медицинския университет в Плевен за студентския празник и проблемите в здравеопазването

Проф. д-р Добромир Димитров е ректор на Медицинския университет в Плевен. Той е и новият председател на Сдружението на медицинските университети. Носител е на приза "Лекар на годината 2023" в Плевен. За студентския празник и за проблемите..

публикувано на 08.12.23 в 14:35

Георги Пирински: Законопроектът за изменение на Конституцията е пронизан от настройка за обхват на всички власти

Целият кръг въпроси, свързани с отбраната, се политизира по недопустим начин,  посочи още Пирински. "Въпросът е не просто да се продължава с доставките на въоръжаване, а с преценка по какъв начин да се съдейства за регулиране на този конфликт..

публикувано на 08.12.23 в 14:25
Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Коледите могат да бъдат толкова различни, колкото сме различни ние

Коледите могат да бъдат толкова различни, колкото сме различни ние. Това каза пред БНР Радослав Бимбалов, един от авторите в сборника с 21 разказа "Нашата Коледа 2". "Това е най-ценното на този сборник, който за втора поредна година събира разкази..

публикувано на 01.12.23 в 17:08

Звукорежисьорът в "Хоризонт" Боил Каранейчев с нов сингъл и видеоклип

"Сивото страшно" е новият сингъл на Боил Каранейчев (Boil), звукорежисьор в програма "Хоризонт" на БНР. Песента излезе официално и с видеоклип. "Много лично парче. Ядосано! Писано е за едни вътрешни терзания, които събрах смелост с годините да..

публикувано на 01.12.23 в 16:30

Завършилите висше образование в България се реализират все по-добре

Завършилите специалността "Информатика и компютърни науки" в Софийския университет "Св. Климент Охридски" получават най-висок среден облагаем доход - над 6400 лв. На национално ниво най-ниска - под 1% е безработицата сред завършилите "Медицина",..

публикувано на 01.12.23 в 14:22

Напрежение в община Средец заради бъдещ фотоволтаичен парк

Изграждането на фотоволтаичен парк на голяма територия от 8 200 дка общински мери и пасища предизвика напрежение сред жителите на 4 села в община Средец. Днес областният управител на Бургас започна поредица от срещи с местните хора, за да чуе какви..

публикувано на 01.12.23 в 14:09
Вера Иванова от

Вера Иванова, "Системата ни убива": Не може да има пенсия за инвалидност с до 200 лв. под линията на бедност

Не може да съществува социална пенсия за инвалидност със 100-200 лева под линията на бедност.   Това каза пред БНР Вера Иванова от "Системата ни убива", като определи фиксираната линия на бедност като много занижена и нереална: "По този начин обричат..

публикувано на 01.12.23 в 13:50