Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството осигури допълнително финансиране за изтребителите МиГ-29

Снимка: БГНЕС
На последното си заседание правителството "Борисов 2" осигури допълнително финансиране за изтребителите МиГ-29. Министерството на отбраната получи още 9 милиона и 300 хиляди лева.

Бившите казарми в Айтос преминават в собственост на местната власт. Това поискаха на среща преди дни жителите на града от премиера в оставка. Друг имот с отпаднала необходимост от Министерство на отбраната - летището край село Равнец, е прехвърлено в собственост на община Бургас. На община Белене се предоставя терен на остров Персин за изграждане на парк-мемориал в памет на жертвите на тоталитарния режим, загинали в "Лагера на смъртта". С промени в наредба се въвежда обслужване на едно гише и в речните пристанища. Авиокомпанията "Би Ейч Ер" се определя за въздушен превозвач от България до Канада. Готовността е да започне да се експлоатира директна редовна линия София-Торонто-София, като първоначалните намерения са две честоти седмично. Специализираната болница за активно лечение по онкология става университетска.

Утвърдени са и разчетите на сметката на Държавен фонд "Земеделие". Предварителните плащания са в размер на 2 и половина милиарда лева по програмите за селските райони, морско дело и рибарство и директни плащания на площ.

2016-а година е първата след 2008-а с бюджетен излишък. Той е в размер на един милиард и 472 милиона лева. Данните са от утвърдения доклад за изпълнението му. Фискалният размер към края на декември е 12,9 милиарда лева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна