Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Водещи американски вестници са критични към плана на Доналд Тръмп за издигане на стена по границата с Мексико.

Политизираните действия на Тръмп по отношения на имиграцията са в разрез с американските ценности, гласи заглавието на редакционна статия на вестник "Вашингтон пост". Вчера Тръмп представи нелегалните имигранти като "опасни хищници", без да прави разлика между малцината, извършили сериозни престъпления, и по-голямата част от около 11 милиона души, които имат нормален живот в САЩ, допълва още "Вашингтон пост".

Според "Лос Анджелис таймс", сред многото очевидно лоши идеи, обявени от току-що сформираното правителство на Тръмп, най-вятърничавата несъмнено е издигането на ограда по границата с Мексико. Изданието поставя под съмнение нуждата от стената, тъй като броят на нелегалните преминавания през границата с Мексико е достигнал най-ниската си точка от близо 40 години.

Реториката на Тръмп срещу имиграцията му свърши добра работа по време на кампанията, когато той убеди изпитващите финансови затруднения американци, че чужденците са виновни за загубата на работни места. За да изпълни обещанието си за по-строг контрол върху имиграцията обаче, Тръмп ще трябва да убеди Конгреса и американските данъкоплатци, че изразходването на милиарди за изпълнение на плана му си струва, допълва по темата "Ню Йорк таймс".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна