Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две гранати и димки бяха открити на тавана на Александровска болница

| обновено на 09.03.17 в 14:48
Снимка: БГНЕС

Клиниката по алергология към Александровска болница беше евакуирана днес заради открити взривни вещества. След намесата на полицията от тавана на сградата бяха изнесени две гранати и няколко димки.

Боеприпасите са открити минути след 9.30 часа, когато десетки хора чакат за преглед в коридорите на Клиниката по алергология към Александровска болница. В този момент се получава сигнал, че на тавана в сградата са намерени боеприпаси. Цветан Иванов, един от евакуираните пациенти, разказа, че първоначално никой не е разбрал какъв точно е проблемът:
Никой не знае. Никой нищо не казва. Хората си излязоха, изтеглиха се настрани. Даже някои, както са били по пижами, наизлязоха.
По време на операцията пациентите и лекарите от Клиниката по алергология са пренасочени в Клиниката по гастроентерология, а мястото и част от двора на Александровска болница са отцепени. Пристигналите екипи на МВР и СОБТ откриват на тавана на клиниката две гранати и няколко димки. Около 2 часа са необходими на експертите да приберат взривните материали по безопасен начин и да ги отнесат за обезвреждане. Те са били част от кабинет за обучение по „Гражданска защита“, останали от доста време, обясниха пред „Хоризонт“ от МВР.

Директорът на болницата д-р Костадин Найденов обясни, че не знае как боеприпасите са попаднали там: Аз получих сигнал от нашите охранители за съмнителни предмети, които приличат на боеприпаси. Евакуирали сме цялата сграда. Уведомили  сме компетентните органи. Не мога да ви кажа как са се озовали тези неща там.

Около обяд лекарите и пациентите бяха допуснати обратно в клиниката и работата там беше възстановена.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна