Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Основна тема е обявената вчера обща управленска програма на ГЕРБ и Обединените патриоти с хоризонт до 2021 година. Вестник "24 часа" извежда на първа страница приоритетите на "Програма 17/21", част от които са 1500 лева средна заплата, удвояване на учителските възнаграждения, 200 лева минимална пенсия, завършване на магистралите "Хемус" и "Струма" и изграждане на тунел под Шипка. 
Вестник "Стандарт" допълва по темата - "доходи, родолюбие, сигурност - това са ключовите думи в управленската програма на кабинета "Борисов 3".
Всекидневникът "Сега" извежда в заглавие: "Сделката за властта - пенсии срещу данъци. Бъдещите управляващи смятат да харчат повече пари, отколкото събират, и планират бюджетния дефицит да изчезне чак през 2020 година".
Всекидневникът "Труд" пише на първа страница: "Цветанов обяви, че правителство може да има около 4 май. И този път ГЕРБ ще спазят традицията да не обявяват състава на ново правителство, докато Меркурий е в ретроградна фаза. 
Периодът до 3 май не е подходящ  за ново начало, за преговори и важни решения", уточнява изданието. "Всичко обаче е в ръцете на президента Румен Радев. Той може да вкара ГЕРБ в неблагоприятна астрологическа прогноза, ако им връчи мандат за съставяне на правителство непосредствено след началото на 44-ото Народно събрание", допълва още "Труд".
"Средно по 3 майки на ден изоставят децата си. Това показват данните на Държавната агенция за закрила на детето, съобщава вестник "Монитор". "Някои от майките се нуждаят само от психологическа подкрепа, за да се справят с отглеждането на детето. За други, обаче, финансовите затруднения били причината за изоставянето на бебето, посочват социалните служители, допълва изданието. 
Децата на училище от 1 септември, предлагат учени от БАН и интелектуалци. Те ще внесат идеите си за развитие на българското образование в парламента, съобщава вестник "Телеграф". Според тях, лятната ваканция е прекалено дълга, а учебната година в България е сред най-късите в Европа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна