Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спаси икона" - инициатива от деца за деца

Света Ана и малката Богородица
Снимка: БГНЕС

10-годишната Лили призова хората да се включат в детската кампания "Спаси икона". Идеята е да не се изхвърлят иконите, които се продават с боите за яйца, а да им ги изпратят в столичното неделно училище при храм „Рождество Христово“ в квартал „Младост“:

Сега по Великден на боите за яйца в повечето магазини има икони на опаковките и тези икони, когато човек използва боите, много често се случва да отидат в кофата за боклук, което въобще не е хубаво. Ние съветваме хората да ни ги изпращат, за да ги правим на картички и после, когато ги продадем, с парите ще помогнем на болни дечица.

Целта е да бъдат спасени от унищожаване свещените изображения, поставени върху опаковки, публикации във вестници и списания, добави за "Преди всички" Велина Андонова - ръководител на неделното училище:

В момента водим преговори с "Български пощи", ако може да се случи така, че тези картички да бъдат там и да се продават, вместо обикновените пощенски картички. Ние ще ги направим по начин, по който трябва да изглеждат, с място за марка, място за получател, подател... Мисля, че един човек ще бъде много по-щастлив, ако получи нещо, направено от деца за деца с любов.

Още подробности по темата можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени