Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Вестник "Труд" пише на първа страница: "Борисов сложи край на играта за кабинет. По информация на всекидневника до вторник преговарящите екипи от ГЕРБ и Обединените патриоти трябва да изчистят текстовете на коалиционното споразумение. В него липсва основното - разпределението на министерските постове, припомня изданието. Това ще стане именно във вторник на лидерска среща на двете формации, допълва "Труд".

Вестник "24 часа" извежда в заглавие: "Борисов предложил на служебния вицепремиер Деница Златева да е министър и при него. Нинова не дава. Това обяви сензационно соцлидерът и обясни, че го прави, за да няма задкулисие, посочва още всекидневникът.

Вестник "Телеграф" пише: "Питат софиянци дали искат коли в центъра". Това се очаква да бъде един от въпросите на местния референдум в столицата, който ще инициира общинският съвет в следващите месеци. Друг въпрос, по който може да бъдат питани столичани, е дали междублоковите пространства да станат част от етажната собственост. Идеята е да се набележат около 10 групи проблеми и след широко обществено обсъждане да се съставят максимум 3 въпроса, които да се включат в референдума. Това е обяснил пред "Телеграф" общинският съветник Симеон Славчев, който е сред инициаторите на допитването.

Нашите студенти в Англия ще получават кредити и догодина, въпреки Брекзита, съобщава вестник "Сега". Изданието уточнява, че правителството на Тереза Мей е взело решение вчера, в което се казва, че студентите от ЕС, които кандидатстват във Великобритания за академичната 2018-2019 година, ще продължат да се възползват от финансиране на образованието си както досега.

"Икони за 6 милиона лева годишно изчезват от България", информира вестник "Монитор". Те се изнасят в Сърбия, Русия и Гърция, където се оценяват за хиляди евро, показва справка на МВР.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна