Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей предупреди Жан-Клод Юнкер, че ще бъде "проклета трудна жена" в преговорите за Брекзит

Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей предупреди председателя на Eвропейската комисия Жан-Клод Юнкер след срещата им в Лондон преди дни, че ще бъде "проклета трудна жена" в преговорите за Брекзит.

Коментарите на премиера последваха новата война на думи между Лондон и Брюксел по повод на твърденията, че работната вечеря миналата седмица била провал. Според изтекла информация Юнкер е казал на Мей, че Брекзит не може да бъде успех, а по-късно е информирал германския канцлер Ангела Меркел, че британският премиер се самозаблуждава.

В интервю за Би Би Си Тереза Мей отново заяви, че смята тези съобщения за клюки, но не скри разочарованието си от Жан-Клод Юнкер. Позовавайки се на казаното през лятото от нейния съпартиец Кен Кларк, че тя е една "проклета трудна жена", Тереза Мей припомни, че още тогава е казала, че следващият човек, който ще научи това, е Жан-Клод Юнкер.

Като подчерта, че преговорите за Брекзит ще бъдат много трудни, премиерът използва интервюто отново да призове гласоподавателите да ѝ дадат мандат да ги води. Всеки глас за мен и за моя екип е глас за укрепване на ръката ни за постигане на възможно най-добрата сделка за Обединеното кралство, изтъкна Тереза Мей.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна