Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания има повече милиардери от когато и да било, въпреки опасенията от Брекзит

Снимка: Атина Димитрова

Великобритания има повече милиардери от когато и да било, въпреки опасенията от Брекзит, показва традиционният списък на най-богатите хора, публикуван всяка година от вестник „Сънди таймс“.

На базата на проведеното проучване, вестникът заключава, че най-богатите запазват спокойствие и продължават да трупат пари в смутните времена преди Брекзит. Най-богатите 1 000 души и семейства притежават богатство от 658 милиарда паунда, което е с 14 процента повече от предишната година.

Най-богати във Великобритания са братята Сри и Гупи Хиндуджа със 16,2 милиарда паунда, натрупали богатство с инвестиции в промишлеността и добива на нефт и газ, в сектори като здравеопазване, жилищно строителство, банково дело и медии. В списъка има общо 134 милиардери. Втори е украинецът Лев Блаватник, чиято империя включва Warner Music Group. На трето място са миналогодишните първенци братята Дейвид и Саймън Рубен.

Сред по-интересните нови лица в списъка на най-богатите, макар и да изостават значително след милиардерите, са поп-звездата Адел – най-богатата жена музикант в британската история – с 125 милиона паунда, и футболистът Златан Ибрахимович  със 110 милиона след преминаването му в "Манчестър Юнайтед".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна