Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей още преди 20 години е искала да бъде премиер на Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Филип Мей, съпруг на Тереза Мей, направи изненадващо разкритие, че тя още преди 20 години е искала да бъде премиер на Великобритания.

Филип и Тереза Мей нетрадиционно се появиха в популярното вечерно шоу "One Show" на телевизията на Би Би Си. Водещите на предаването избягваха да задават политически въпроси на двойката, но когато запитаха Тереза Мей кога за първи път е почувствала, че иска да бъде премиер, тя отговори уклончиво, че се разказват разни истории, но едно от нещата е, че винаги е била учена от родителите си, че каквато и работа да върши, трябва да я върши както трябва. Тереза Мей призна, че е искала да стане депутат още когато е била ученичка. Филип Мей обаче бе по-конкретен. Той заяви, че не е чул съпругата си да казва, че иска да е премиер, докато не е станала член на кабинета в сянка на консерваторите през 1999 година.

Нарекла сама себе си "проклета трудна жена" в предстоящите преговори за Брекзит, Тереза Мей, с помощта на съпруга си, се опита да покаже на зрителите в първата съвместна поява по телевизията чисто човешката страна на политиците, говорейки за това кой готви вкъщи и кой изхвърля боклука. Интервюто бе непосредствено преди пряко предаваните полуфинали за песен на Евровизия и Тереза Мей дори се пошегува, че Брекзит не означава, че Великобритания ще се оттегли от съревнованието, но предвид на сегашните обстоятелства, не е сигурна колко гласове ще получи британската песен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени