Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Марешки се отказа от имунитета си

Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС
Лидерът на Воля Веселин Марешки се отказва доброволно от депутатския си имунитет. Решението си той обяви на брифинг в Народното събрание.

Марешки е подсъдим по дело за изнудване и побой.

Решението на Веселин Марешки идва само ден след като временната парламентарна комисия даде съгласие да бъде свален имунитета му по искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Мотивите на политика:

На практика целта, която си бях поставил, а именно максимално разгласяване на проблемите по това дело са изпълнени, и както обещахме, още след първото заседание на комисията, ние ще предупредим председателят на Народното събрание и ще направим предложение за доброволно даване на моя имунитет, за да може да продължи делото.

Днес Марешки обяви още, че бил арестуван незаконно и с адвокатите му обмислят, дали да не съдят държавата в Европейският съд за правата на човека в Страсбург. Междувременно той съобщи, че започва нова инициатива:

Пилотен проект във Варна за, мисля, че около 11 апартамента, които ще предоставим на млади образовани семейства над 21-годишна възраст, и по този начин ще покажем, че дори и да не сме във властта, това нещо е абсолютно реалистично.

Апартаментите ще се продават на цена от триста евро на квадратен метър. Сред критериите към семействата ще се броят на децата и степента на образование. Първата копка е предвидена за 11 юли в квартал "Трошево". 

Веселин Марешки категорично отрече да има връзка между отнетият имунитет и строежа на новите апартаменти. Те били част от предизборната програма на партия "Воля".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени