Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов поиска уволнението на Иво Антонов от МО. Вицепремиерът Каракачанов отказва да го уволни

Снимка: БГНЕС

От правителството потвърдиха, че премиерът Бойко Борисов е поискал да бъде уволнен директора на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната Иво Антонов, за който също се появиха компрометиращи снимки с нацистки поздрав. По-късно беше съобщено, че Иво Антонов е приет във Военномедицинската академия. Състоянието му е стабилно, съобщи пред "Хоризонт" временно изпълняващият длъжността началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски:

Той е приет в Клиниката по кардиология, както би бил приет всеки български гражданин в това състояние. Няма опасност за живота му, няма данни за инфарк на миокарда, но с клинични и параклинични признаци на нестабилна стенокардия.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира от Брюксел поисканото от премиера уволнение на Иво Антонов:

Това е атака директно от ДПС. Тези снимки са от преди 10 години. Служителят е назначен в Министерството на отбраната преди 18 години. Той не е част от моя политически кабинет и не е назначаван от това или от предишното правителство. Кой ще носи моралната отговорност за здравословното състояние на този човек? Кой?  Аз, убиец на служител, от 18 години в министерството, за което аз отговарям, няма да стана. Заради кефа на ДПС. Няма да го направя!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени