Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите влязоха в спор заради изказванията на вицепремиера Валери Симеонов, цитирани в печата

Снимка: БГНЕС

В днешния ден, определен само за парламентарен контрол, депутатите влязоха в спор заради изказванията на вицепремиера Валери Симеонов, цитирани в печата. В декларация от БСП посочиха, че обществото не е получило извинение за поведението на Симеонов и други служители, чиито снимки в интернет са предизвикали негативни настроения. От ГЕРБ също отговориха с декларация.

Спорът между БСП и ГЕРБ започна след декларация на Корнелия Нинова, в която се посочва разликата в законодателната програма на двете партии, дадените преди изборите и изпълнени след тях обещания. Нинова разкритикува и кадрите на ГЕРБ, като даде примери с последните случаи на хитлеристка риторика, поиска обяснение от Европейската народна партия, политическия партньор на ГЕРБ в Европейския съюз, дали смята партията на Борисов за демократична. Нинова обвини ЕНП в двойни стандарти при оценката за ситуацията с хитлеристката риторика на вицепремиера Валери Симеонов:

Много представители вече на уж европейското правителство в България правят хитлеристки знаци, снимат се и ги публикуват и се гордеят с това.

Антон Тодоров от ГЕРБ посочи престъпленията, извършени по време на комунизма и прехода в отговор на декларацията на Нинова:

Ако в България имаше съд, тя отдавна трябваше да бъде на място хладно, на място тъмно.

Цветан Цветанов осъди тона на Нинова и допълни, че по този начин се руши доверието към българския парламент:

Искате постоянно да рушите доверието на българския парламент.

Волен Сидеров от "Обединените патриоти" защити вицепремиера Валери Симеонов. Сидеров обясни, че атаките срещу Симеонов и представители на властта са, защото правителството е започнало да работи:

Искате да изкарате някой нацист? Много добре знаете, че не е такъв. Това да се развее пред Европа, за да се стресне някой и да каже: "Ей, вижте с какви хора управляват". ГЕРБ управляват с хора, които са доказали, че през всички битки минават.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна