Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместник-министър проверява на място сигнали за проблеми в санираните блокове

Санирането по ОП "Региони в растеж“ и по Националната програма остава безплатно за гражданите

Снимка: Община Монтана

Започват проверки на санирани сгради. Министърът на регионалното развитие Николай Нанков е разпоредил заместник-министър Малина Крумова да провери на място сигнали за проблеми в многофамилни жилища. Проверката започва във вторник от блок в Мездра, където след валежите се появи теч.

Преди 2 седмици министър Нанков разпореди при установени дефекти, те да бъдат отстранявани от съответния изпълнител за негова сметка и в рамките на договорения гаранционен срок.


Санирането на жилищата по Оперативната програма „Региони в растеж“ и по Националната програма за енергийна ефективност остава безплатно за гражданите. Това заяви в Горна Оряховица заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова, която откри обновена детска градина за 553 000 лева. 

По настоящем, Оперативната програма и условията, които са заложени в нея, не изискват съфинансиране от страна на собствениците. Всички сгради, които са с финансиране от страна на Оперативната програма, ще бъдат завършени при условията, при които са стартирали. По националната програма, към настоящия момент, също нямаме промени.

Спекулации, че санирането спира да е безплатно и гражданите ще трябва да платят 25% от сумата, предизвиква отдръпване на домакинства от Горна Оряховица и Велико Търново.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени