Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Линейка изхвърли пациент в София, заради липса на лични документи и неплатени осигуровки

От "Бърза помощ" казват, че сам е пожелал да го оставят на пейка в квартала

| обновено на 29.05.17 в 21:09

Пациент беше изхвърлен от линейка в София тази вечер. Инцидентът е станал в квартал "Сухата река". Човекът е без документи и с рана на крака. Случаят се разследва от полицията. 

Пред "Хоризонт" от МВР обясниха, че около 18,10 ч. жена е подала сигнал за изоставен от линейка човек в квартал "Сухата река". Мъжът е бил взет тази сутрин от автомобил на "Спешна помощ" и откаран в болница, след получено обаждане, че здравословното му състояние се е влошило. В лечебното заведение станало ясно, че болният няма осигуровки и е без адрес в София. Според неофициална информация се е налагала и тежка операция, която мъжът е отказал. 

Мъж и жена са били свидетели на изхвърлянето на човека от линейката. Двамата са информирали и МВР. Полицейски патрул, който е бил наблизо, е отишъл на мястото. Служителите на МВР се обадили в Спешна помощ , откъдето са отрекли техен автомобил да е в района и да е изхвърлял пациент на улицата. Полицията разследва инцидента и издирва кой всъщност е изоставил човека. Пред "Хоризонт" от "Спешна помощ" отрекоха изобщо да са изпращали кола тази вечер, но уточниха, че преди обед, в действителност, са откарали пациента до болницата. Източници от МВР не изключиха възможността човекът да е бил изхвърлен от линейка, собственост на лечебно заведение.

По-късно, пред "Хоризонт", говорителят на "Спешна помощ" Катя Сунгарска обясни, че човекът е бил закаран в кв. "Сухата река" по негово желание. Преди това мъжът е бил в болница "Пирогов", където е отказал лечение.

Този страдащ човек напуска "Пирогов", защото не желае нито да бъде хоспитализиран, нито да бъде опериран. Ние го качваме отново в линейката и го питаме къде да го подслоним, къде бихме могли да го закараме. Той казва да го закараме в "Сухата река". Там посочва една пейка с думите "аз тук си стоя". Екипът ни внимателно го е оставил на тази пейка с целия му багаж и линейката си тръгва, защото вече 2 часа е била при този човек, а в същото време имаме сигнали и за инфаркти, и за инсулти и за пътно-транспортни произшествия, и за тежки състояния.
 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна