Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двоен празник на 1 юни в Детското отделение на Кардиологичната болница

3
Снимка: НКБ
Актьори и медицински клоуни забавляваха децата в Отделението по детска кардиология на Националната кардиологична болница на празника им - 1 юни. Малките пациенти имаха възможност да участват и в творческо ателие заедно с любимите си герои.

Отделението е единствената структура в страната, където се извършва цялостната диагностика и лечение на децата с вродени и придобити сърдечни заболявания. В навечерието на празника в занималнята на отделението бяха отнесени част от книгите, събрани в инициативата на Театъра на армията „Дари книга, ела на театър“. Днес актьорите Луизабел Николова и Владислав Виолинов прочетоха на малките пациенти вълнуващите и интересни приказки. Всички малчугани можеха да покажат и въображението си в творческо ателие за изработка на човечета от балони. А празникът зарадва и децата, и родителите им.
 
В рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“ актьори посещават клиниката от пет години. А медицинските клоуни - д-р Куку и д-р Пипи, днес избраха представление на здравна тема, каза пред Радио София началникът на отделението проф. Анна Кънева.

Още за празника - чуйте в прикачения файл!
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна