Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Ние тактуваме във вашия ритъм.

"Ритъмът на столицата" може да задава темпо, но и да го следваме също толкова уверено.
Вашите теми - нашите анализи и репортажи.

Всеки делничен - между 14 и 17 часа, внасяме такт във вашия ритъм.

Водещите: Лъчезар Христов, Данаил Конов, Елена Пъневска, Антония Каменичка, Катя Василева, Невена Николова, Елисавета Белеганска.

Публикации

България изостава сериозно в ранното откриване на заболяванията и превенцията

XI национален Фарма форум събира на едно място известни специалисти, лидери в бранша и прeдставители на институции, които ще обменят своите идеи, опит и знания в сферата на здравеопазването. Събитието ще се проведе на 27 февруари...

публикувано на 21.02.24 в 17:02

Универсален базов доход - възможно ли е реализирането му в България?

Какво е универсален базов доход и възможно ли е да се реализира в България? Целта е осигуряване на базов доход за част от гражданите, които са извън пазара на труда, с който те да могат да живеят без да работят. През последните години идеята за..

публикувано на 21.02.24 в 15:22

Предприятието за третиране на отпадъци вече е с оздравителен план, следва модернизация

Заводът за обработка на отпадъци е готово с оздравителния план, съобщават от Столичната община. След получения през януари одитен доклад кметът на София Васил Терзиев подаде сигнал в Прокуратурата. Новият управленски екип на Столичното предприятие..

публикувано на 21.02.24 в 13:16

Протест в София след освобождаването на мъжа, прегазил и убил Филип на "зебра"

В центъра на столицата ще се проведе протест, след като съдът пусна 37-годишния Петър Тодоров, обвиняем за смъртта на на 15-годишния Филип Арсов. Шофьорът, прегазил 14-годишния Филип на пешеходна пътека в София, е пуснат под домашен арест..

публикувано на 21.02.24 в 08:41
Природен парк „Витоша“

Обсъждат възможностите за развитие на спорт и туризъм в Природен парк "Витоша"

Представители на четири министерства, Столична община и много организации, чиято дейност е свързана с планинския спорт и туризма, ще се съберат днес, за да обсъдят възможностите за развитие на спорт и туризъм на територията на Природен парк "Витоша"...

публикувано на 21.02.24 в 08:20

Топъл обяд получават над 1200 души в 14 от столичните райони

Общо 1216 граждани в София получават социалната услуга "Топъл обяд". Столичните райони с договор по програмата са 14 . Това са "Банкя", "Възраждане", "Връбница", "Изгрев", "Илинден", "Красна поляна", "Люлин", "Овча купел", "Подуяне", "Средец",..

публикувано на 21.02.24 в 08:06

Държавата продължава да държи уязвимите групи изключени от обществото

Омбудсманът публикува Единадесетия годишен доклад на институцията от проверките, извършени от Националния превантивен механизъм* (НПМ). Данните от доклада разкриват, че през 2023 г. екипът е извършил  50 проверки, изпратени са общо 129..

публикувано на 20.02.24 в 19:41

Посочете доброволците герои, които "TimeHeroes" да награди

Платформа за доброволчество и правене на добро TimeHeroes за седма поредна година набира кандидатури са своите награди Героите . Могат да се номинират личности, организации, компании, журналисти, „доброволци, които са причината доброто да..

публикувано на 20.02.24 в 17:07

Специализираните институции без затруднение могат да сглобят пъзела около Нотариуса и Пепи Еврото

За близо месец след убийството на Мартин Божанов, разследващите органи все още не са стигнали до категорична яснота по отношение на замесените в престъпната група на т.нар. Нотариуса, на обвързаностите с хора от различни институции и служби от..

публикувано на 20.02.24 в 16:05

"Грийнпийс" отвори гише за свободна енергия в София

„Грийнпийс" – България отвори гише за свободна енергия тази сутрин пред Столичната община. Там софиянци могат да научат как да се възползват от присъединявне към енергийна общност. Целта е да се обърне внимание на екологичните, икономическите и..

публикувано на 20.02.24 в 13:48