Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е движението през метростанция "Софийски университет“

Собственикът на изоставения багаж в метростанцията на СУ "Св. Климент Охридски" се появи

| обновено на 12.06.17 в 18:24

Полицията в София отцепи станция на метрото и трамвайна мотриса преди обед заради изоставени багажи. След проверка се оказа, че и в двата случая опасност няма. 

Собственикът на изоставения багаж в метростанцията на Софийския университет се е появил. Това обясниха за "Хоризонт" от МВР. Човекът е разпознал багажа си. 

Заради изоставената чанта полицията отцепи района, а мотрисите на столичното метро не спираха на станцията. 

Първият сигнал е подаден около 11.30 часа за изоставена чанта на метростанция  СУ "Св. Климент Охридски". 
От МВР уточниха, че в чантата се оказало, че има канцеларски материали.


Празен се оказа изоставеният куфар в мотриса на трамвай в София. Това е показа проверката на полицията. Движението на трамваите в момента е нормално.

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че почти ежедневно се работи по сигнал за оставен без надзор багаж. Според него, заради зачестилите атентати, чувствителността на гражданите се е засилила.
Маринов дори не изключи някои от гражданите да подават сигнали, за да изпитат реакцията на българските служби, но декларира, че въпреки това няма да се допусне да бъде подценен нито един от сигналите. Според него, напълно случайно е, че днешните два сигнала са дошли по едно и също време. 

Ние ежедневно проверяваме такива сигнали. Статистиката показва, че непосредствено след извършване на терористични актове и коментиране на проблема в медиите, така се засилва интензивността на сигналите. Естествено, не изключваме варианта някъде да бъдем подложени на някаква проба. Някои могат да го вземат с насмешка, но ние към всеки един случай подхождаме напълно сериозно и прилагаме цялата процедура без да спестяваме нищо с оглед да изчистим всяко субективно грешно или негрешно решение.

Главният секретар на МВР увери, че няма промяна в оперативната ситуация в страната и в сила остава код жълто, който беше въведен след последните атентати в Манчестър и Лондон. 
Младен Маринов коментира темата на пресконференция в прокуратурата, на която бяха изнесени данни за разбита група за наркотрафик и разпространение в Бургас. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени