Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бабикян за НДК: Разбра се само, че Върховният управляващ е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

Голяма част от разговора за НДК стана ясен в социалните мрежи, а не във официалните съобщения на властта. Това коментира за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" пиар експертът Арман Бабикян, който изтъкна, че и Лиляна Павлова, и Мирослав Боршош са благодарили на премиера Борисов след срещата.

Ако трябва да се върнем към комичния елемент, единият от двамата най-видни пиари на властта – Никола Николов, говореше онзи ден за наглост по отношение на изказването на Мирослав Боршош, а вчера другият – Севдалина Арнаудова, пък обясняваше как всичко е приключило с мир, любов и разбирателство. Наистина, доста нерадостна съдба е да обслужваш подобна власт, която през 24 часа има различни становища, но това пък на Борисов не му е за първи път.

Експертът изтъкна, че разногласието между Павлова и Боршош за визията им за разходване на публичен ресурс е трудно обяснимо:

Трагично, ако не беше комично, защото въпросът за управлението на публичния ресурс, не е на лични разбирания или на представи за света, нито пък е въпрос на творчество и по отношение към изкуството на финансите, тъй като има ясни правила за управлението на публичния ресурс и двамата задължително говорят за прозрачност, но така или иначе, официалното съобщение на министър-председателя през думите на неговия говорител прилича на нещо като "развод по взаимно съгласие заради несходство в характерите", като под "характерите" можем да сменим думата с "представи за управление на публичния ресурс".

Някой разбра ли какво става с управлението на публичните финанси? Не! Единственото, което се разбра, е, че Върховният управляващ страната е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат.

Решението за смяна на принципала на НДК ще бъде приведено в действие днес след решение на МС, тъй като това е органът, който трябва да направи промяната в борда, за да бъде възстановен изпълнителният директор, обясни Бабикян.

Интервюто на Веселина Миланова с Арман Бабикян можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна