Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма регистриран епидемичен взрив в морските ни курорти

Въпреки високите летни температури, до момента няма регистриран епидемичен взрив в морските ни курорти. Това каза в Бургас главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. При извършена акция в рамките на една седмица са съставени 17 акта за нарушения, а проверените обекти са 261 в областите Добрич, Ямбол и Бургас, каза още Ангел Кунчев. 

При проверките са иззети 98 кг риба, месо и местни продукти и 270 кг. орехи са иззети заради липсата на документ за произход. Като цяло няма установени сериозни нарушения, заяви д-р Ангел Кунчев:

Нямаше в рамките на тази проверка много рискови нарушения, въпреки наличието на тези 17 акта. Те са за по-дребни неща. Имаме за нередовни здравни книжки, имаме за по-лошо състояние в някои от детските лагери, за неразкриване на медицински пункт в такива лагери, за тютюнопушене има три акта, но няма някакви много сериозни нарушения.

Повечето от актове за наднормения шум в заведенията се отменят от съда, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров:

Наистина се оказа, че е по-тих Слънчев бряг. Това е така, защото има непрекъснати проверки. Ние през вечер ходим да мерим шум.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна