Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина момчето, пребито пред дискотека в Бяла

Снимка: БГНЕС

Почина 18-годишното момче от град Бяла, което преди седмица беше ударено с бутилка по главата пред дискотека.

Алекс Ангелов е издъхнал в събота вечерта в Университетската болница в Русе. Според лекарите най-вероятната причина за смъртта му е мозъчен оток, но категорично заключение ще има в понеделник, след като бъде направена аутопсията.

На 8 юли рано сутринта, на излизане от дискотека в центъра на Бяла става спречкване между 18-годишния Алекс Ангелов и 32-годишния Валентин Маринов. Маринов нанесъл удар с ръка в главата на момчето, след който то пада и се удря в тротоарните плочки на автобусна спирка.

Алекс е бил оставен в безпомощно състояние и при пристигането на медицинския екип е установено, че той е с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Откаран е за лечение в Университетската болница в Русе, където екипите и варненският неврохирург проф. Светослав Калевски положиха всички усилия за възстановяването му, но те се оказаха безуспешни.

Виновният за състоянието му Валентин Маринов е задържан за постоянно в ареста в Бяла. Със заповед на кмета на града Димитър Славов в Бяла днес и утре ще бъдат траурни и са отменени всички културно-развлекателни инициативи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна