Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Американският седмичник "Нюзуик" избра за корица на най-новия си брой сатиричен фотоколаж с президента на САЩ Доналд Тръмп. Американският държавен глава е показан отпуснат в удобен фотьойл с кенче газирана напитка в едната ръка и дистанционно за телевизор в другата. Списанието пусна снимка на корицата си в Туитър заедно с въпроса "Има ли Тръмп все още желание да е президент?".

Изданието пише още: "Лентяй. На Доналд Тръмп му е скучно и е уморен. Представете си само колко зле би се чувствал, ако вършеше някаква работа", гласи още надписът на корицата на "Нюзуик" .
   
Повече от 50 представители на Демократичната партия от Камарата на представителите на американския Конгрес призоваха Пентагона да не се подчинява на решението на президента Тръмп - да се забрани на транссексуални да служат в армията, съобщава The Hill. Изданието отбелязва още, че либералните политици са заявили, че забраната транссексуални да служат във Въоръжените сили е "неконституционна".

Асоциацията на страните от Югоизточна Азия ще изпрати "силно послание", чрез което се надява да принуди Северна Корея да преустанови своите изпитания с междуконтинентални балистични ракети, пише вестник The Straits Times. Министрите от асоциацията започнаха своята 50-а среща в опит да постигнат съгласие за действията си по отношение на Пхенян, който отхвърля санкциите, за да се изолира още повече.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна