Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брекзит не спира желанието на българските младежи за образование във Великобритания

Български младежи ще се обучават в над 100 британски висши училища, като най-предпочитаните са университетите в Ковънтри, Гринуич и Абърдийн.
Сред бъдещите първокурсници тази есен най-много са завършилите Втора английска гимназия в София, Софийската математическа гимназия и Националната търговско-банкова гимназия.
На днешната среща за ориентация по проект „Световно образование“, с който традиционно пътуват между 60% и 80% от студентите ни, младежите получиха ценна информация от консултантите, свързана с това, което трябва да носят или да направят преди да заминат.

От влизането ни в Европейския съюз, България е сред страните с най-много студенти във Великобритания, като след нас са държави като Румъния, Германия и Италия.

Според координаторите на проекта „Световно образование“, в България вече се наблюдава засилен интерес, предвид оставащото финансиране на обучението и за 2018-та година. Те припомниха, че приемането на документи за следващата учебна година приключва през месец декември 2017-та.

Още по темата - чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна