Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава недоволството срещу директора на СМГ

Продължава недоволството на родители и учители в Софийската математическа гимназия срещу директора Антони Стоянов.

В края на учебната година на учители от гимназията не е подновен договора, а други са уволнени по неясни причини, каза пред "Хоризонт" Милен Димитров, чието дете учи в СМГ:

Отстранените учители, техни колеги и родители се опитваме да убедим директора, че управленското му решение не е добро. Това, което знам аз, е следното - млади учители биват назначавани на срочни договори от 8-9 месеца само за срока на учебната година, за да може да не получават заплата през лятната ваканция. След което те отново биват назначени на нов срочен догвор и това, за съжаление, е една практика, която битува не само в СМГ. Смисълът е спестяване  на пари на делегирания бюджет.

Директорът на гимназията  Антони Стоянов в момента е в годишен отпуск. С негова заповед от 21 юли има изпълняващ длъжността директор - Ивайло Ушагелов

И този  господин Ушагелов днеска идва на работа и не може да си встъпи в изпълнение на служебните задължения. Той е влязъл в сградата, но не е допуснат, предполагам, необходимите средства и атрибути да изпълнява длъжността "директор" от директора Антони Стоянов, който е в отпуск.

Когато дойдохме към обяд имаше две патрулки с петима полицаи, които тук бяха и охраняваха СМГ. На нашите въпроси: "От кого охранявате?", те не можаха да ни дадат някакъв конкретен отговор, Казаха ни: "Ние сме тук, защото имаме опасения, че вие ще почнете да упражнявате насилие", обясни Милен Димитров. 

И.д. директор на СМГ Ивайло Ушагелов отказа коментар.

Проверки на различни институции през последните два месеца са констатирали пропуски в работата на Антони Стоянов, каза пред "Хоризонт" Ваня Кастрева - началник на Софийското управление по образованието.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна