Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

19 хиляди нарушения за превишена скорост са регистрирали от полицията миналата седмица

Снимка: БГНЕС
Близо 19 хиляди нарушения на пътя за превишена скорост са регистрирали от полицията за периода 21-27 август. Специализираната операция е по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.  Данните показват ръст с над 6000 случая, в сравнение с април.

От установените близо 19 хиляди нарушения за превишена скорост, малко над 12 500 са регистрирани с мобилните камери в полицейските автомобили, отчитат от националната полиция. Ръстът спрямо предходната операция от месец април е нормален, уточни комисар Бойко Рановски - началник на отдел "Пътна полиция".
  
В момента натовареността е изключително голяма. Много хора пътуват, много хора се прибират от почивки, но пък и контролът, който организирахме, беше ефективен.
  
Промените в Закона за движение по пътищата с махането на предупредителните табели пред мобилните системи за контрол на скоростта, също са дали своя положителен ефект, сочат още данните на полицията.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е най-голямата причина за възникване на тежките произшествия с най-голям брой жертви.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна