Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учители от СМГ заплашиха, че няма да влязат в класните стаи заради директора

| обновено на 31.08.17 в 14:46

Учители по математика от Софийската математическа гимназия обявиха, че няма да влязат на 15 септември в класните стаи, ако Антони Стоянов все още е директор.

Румяна Караджова, главен учител по математика, за разделението на преподавателите в училището:

Едната част сме тези, които си казваме мнението открито и се борим да постигнем целта на това училище. Аз съм говорила с една част от хората и съм ужасена от факта, че те са на същото мнение, но ги е страх да излязат, защото господин Стоянов на всеки звъни по телефоните и го притиска по някакъв начин. И една част има, които всъщност искат да си защитят интереса. Това е. Не може да съществува това в един колектив. Не ни е за първи път да сме поставени пред трудни ситуации и тази ще я оправим и ще се справим, въпросът е да го няма този, който ни разделя.

Учителите са категорични, че успехите на учениците от СМГ се дължат на тяхната работа, а не на директора на гимназията. В петиция против своеволията на Антони Стоянов са се подписали 714 души, между които настоящи и бивши учители, родители, настоящи и бивши ученици.

Междувременно поддръжници на директора Антони Стоянов се събраха пред Министерството на образованието в негова подкрепа. Те казаха:

Всеки проблем, който е бил отнесен до него от родители, ученици, е бил решаван от него добронамерено.

Аз се застъпвам за директора поради простата причина, че направи прекалено много неща за училището. Преди това не беше направен нито един ремонт в училището.

Не е особено приятно постоянно да се говори за някакви скандали в това училище, в което си ти, но е факт, че това се случва, и директорът трябва да си остане в училището. Г-жа Тодорова да си продължи випуска за две години – нали това тя каза, че иска.

Това рефлектира негативно върху моето дете и върху всички деца. Решението – от министерството да се премахне тази порочна практика, която е въведена от самото министерство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна