Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственици на земи попречиха на доброволци от „Запазете Бедечка“ да боядисат мост в местността

Снимка: "Запазете Бедечка"

Скандал избухна в Стара Загора, след като собственици на земи попречиха на доброволци от групата „Запазете Бедечка“ да боядисат мост в местността. Това е пета доброволна инициатива на групата, която цяло лято почиства алеите в парка. Днес обаче собствениците на земи възпрепятстваха тяхната акция. Лидия Бакалова обясни:

Известно е, че от ноември 2016-а година върху цялата територия има пълна строителна забрана с предварително действие, т.е. година и половина ние сме в невъзможност да правим каквото и да е. Тъй като тук територията е частна, в съсобственост с общинска – това важи и за тях, и не може органът, който е издал забраната, сам да я нарушава.

Първан Симеонов от „Запазете Бедечка“ коментира:

Една част от собствениците, дребни собственици, хора, които са претърпели много тормоз от страна на институциите, те продължават да смятат, че защитниците на парка са техни противници. Не, ние не сме техни противници – и ние, и добросъвестните собственици сме от една страна – от страната на обществения интерес. Обществения интерес изисква тези алеи, които се ползват, да са чести, и този мост, който се ползва, да става за ползване. Ние искахме да направим една поредна доброволна акция със съдействието на Общината, но бяхме възпрепятствани.

Река Бедечка е задръстена от растителност, което говори, че собственикът не си е свършил работата, предаде кореспондентът на БНР.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна