Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 141 хиляди лева струва на старозагорци провеждането на местния референдум за съдбата на "Бедечка“

Снимка: БГНЕС

Средствата, изразходвани за местния референдум в Стара Загора за съдбата на парк "Бедечка“, са 141 хиляди и 328 лева. Сумата е посочена, след като Административният съд образува дело срещу община Стара Загора по жалба на групата "Запазете Бедечка“ за отказ на информация за какво са изразходвани гласуваните от бюджета 200 хиляди лева за референдума. 

Според Цанка Ганева, главен финансист на общината, за заплати и осигуровки на Общинската и на Секционните избирателни комисии са дадени около 63 хиляди лева и още 32 хиляди лева за извънреден труд на заетите в организацията и провеждането на референдума. Най-малко – 1300 лева са дадени за съобщения, банери и плакати , въпреки, че разяснителната кампания е задължение на общината, която организира референдума. 

30 хиляди лева струва отпечатване на изборните списъци и обработката на протоколите, транспорта, рекламата и телефонните разговори, 46 хиляди са разходите за други материали. Съответните договори за всяка от извършените външни услуги общината най-вероятно ще представи в съда.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна