Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Германския "Шпигел" съобщава, че днес предстои Европейският съд да се произнесе по казуса дали Унгария и Словакия трябва да приемат бежанци на територията си, въпреки нежеланието от страна на техните правителство. 
Според изданието недоволството на свете страни има минимални шансове за успех. Шпигел цитира главният адвокат по казуса Ив Бот в Люксембург, който вече изказа мнение в полза на участие в солидарното разпределение на бежанците сред страните от ЕС. Германската медия отбелзва, че обикновено съдиите следват препоръките на техния експерт.
Германското правителство ще обсъди днес годишния доклад за състоянието на германското единство, научаваме от страниците на Франкфуртер Алгемайне Цайтунг. 27 г. след обединението на двете Германии, така наречените нови провиниции, които бяха част от ГДР все още изостават икономически от западната част на страната. 
Франкфуртер Алгемайне отбелязва, че една от основните причини за това е липсата на големи компании в източната част на страната.
Руските медии съобщават за пробивът на сирийската правителствена армия на терористите от „Ислямска държава“ и да деблокират големия сирийски град Деир ез Зур. 
Росийская Газета цитира министерството на отбраната на Русия, според което успешното настъпление на сирийската армия е предшествано от масиран ракетно-авиационен удар на руските Военновъздушни сили срещу бойна техника на терористите, разположена в покрайнините на града.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна