Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Софийския университет започва програма за целогодишно езиково обучение на ученици от първи до седми клас

Снимка: radankanev.blogspot.com

Софийският университет "Св. Климент Охридски“ започва от тази есен програма за целогодишно езиково обучение на ученици от първи до седми клас. През предстоящата учебна година родителите могат да запишат децата си не само на английски, но и на немски език.

Департаментът за езиково обучение всъщност е наследник на Института за чуждестранни студенти, чиято основна дейност от 50 години е провеждане на курсове по чужди езици, така че фактически ние имаме над 50-годишен опит в чуждоезиковото обучение, което е категорична гаранция за успех. Това обясни в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" доц. Светозара Халачева, директор на департамента за езиково обучение към Софийския университет:

Тук става дума за университетски преподаватели, чиято характеристика по дефиниция изисква постоянна работа не само по тяхната научно-теоретична, но и по практическата-методическа подготовка. Нашите колеги ежегодно участват в семинари на най-престижните чужди езикови институции, които се провеждат както в България, така и в чужбина. По този начин преподавателите от Центъра за изучаване на чужди езици наистина са запознати с най-новите и успешни учебни системи, насочени към различни възрастови групи.

Цялото интервю с доц. Светозара Халачева можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна