Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверка за насилие над дете в детска градина в Стара Загора след снимки във Фейсбук

Снимка: БГНЕС

Снимки във Фейсбук на седемгодишно момче, пуснати от неговата майка, предизвикаха проверки в детска градина „Мечо Пух“ в Стара Загора. Поводът - твърдение на детето, че е било бито от учителката му. При проверката, днес, момчето разказало друга версия - че се е сбило със свой съученик, заяви пред „Хоризонт“ Ваня Сотирова - заместник-кмет на община Стара Загора.

Според първоначалната версия на момчето то предизвикало гнева на учителката, защото тичало по двора и отказвало да влезе за обед. Тя го завела в една зала, където останали сами и го ударила няколко пъти, а после грубо го измила и завела в столовата при останалите деца.

Мотивите на майката:

Има някакъв проблем в цялата система. Госпожата е възрастна. Аз я разбирам, защото са много деца, буйни са. Ако след определена възраст те не се чувстват добре с тази работа просто да не я работят.

Пред "Хоризонт" Заместник-кметът Ваня Сотирова заяви, че до края на работния ден проверката е завършила и по думите й майката съжалявала за публикацията, а синът й посочил, че са се сбили с друго дете.

В резултат на писмените обяснения, независимо от създадената ситуация, ние ще наложим наказание на директорката, а тя от своя страна на учителката.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна