Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът свободи Нина Миткова като депутат от "Воля"

Няма напрежение и разцепление във "Воля", заяви депутатът от партията Кръстина Таскова

Снимка: БГНЕС

Народното събрание свободи Нина Миткова като депутат от парламентарната група на "Воля". Тя оповести, че напуска по лични причини.
Няма напрежение и разцепление в партия "Воля", заяви в предаването "Преди всички" депутатът от партията Кръстина Таскова:
Не смятам, че е разочарована, напротив, тя е силно амбицирана да продължи да работи, коментира още Таскова по повод напускането на Миткова, като добави, че бившата вече депутатка ще продължи да работи за партията извън парламента:
Ще бъде водещо лице за "Воля" в Пловдив, откъдето е избрана. Но ние всички тук виждаме, че наистина едни 12 човека много трудно могат да накарат системата да работи по различен начин и всеки един от нас трябва да наблегне изключително много на работата си и извън парламента, и в структурите по места, за да може на едни следващи избори "Воля" да е с много по-голяма парламентарна група, за да може България да тръгне по пътя, по който ние виждаме.
Виждаме, че парламентът е с рекордно нисък рейтинг и това неминуемо се отразява и върху "Воля", смята Таскова:
Защото големите партии продължават да водят дебати само с празно политическо говорене и изместват фокуса върху себе си и по този начин хората, които са принудени да оцеляват, да теглят кредити - излезе и проучване колко хора трябва да теглят кредити за храна, а не за лукс, и други, обременени от работа, които не следят политиката, поставят всички нас - 240 народни представители, под един знаменател. И въпреки разликата в големината на парламентарните групи, въпреки това кой управлява и кой е в опозиция, те търсят еднаква отговорност от всички и дават еднаква оценка на всички нас, защото няма резултат от работата на Народното събрание. Така че работата на управляващите се отразява върху абсолютно всеки, който присъства в Народното събрание.
Последно проучване на "Алфа Рисърч" показва, че партията на Веселин Марешки би останала извън парламента, ако днес имаше избори.
Интервюто с Кръстина Таскова може да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна