Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финал на "Пиано екстраваганца" в Софийската опера

Веселина Кацарова: За песенните вечери са нужни певци, които не са скучни

Да се интерпретира песен е трудно, защото за кратко време се влиза в един свят и се излиза, казва оперната прима Веселина Кацарова по повод участието си в песенната вечер заедно с пианиста Людмил Ангелов, с която ще бъде закрит седмият фестивал "Пиано екстраваганца". На 6 октомври сцената на Софийската опера и балет ще събере за първи път двамата световноизвестни изпълнители. 

Веселина Кацарова е категорична, че участието в такива концерти - с пиано и глас е много по-трудно, отколкото в един спектакъл с декори и костюми. Тук акцентът са песните, чрез които певецът тряба да покаже естетическа пластичност и фантазия, обяснява мецосопраното и допълва: Необходима е и голяма гласова концентрация, защото има различни цветове в гласа, които трябва да бъдат поставени на съответното място. И още нещо, което отбелязва певицата: Щастлива съм, ако публиката без да разбира езика, усети емоцията.

За завръщането на Веселина Кацарова на сцената на Софийската опера след 30 години с предстоящото й участие в "Дон Карлос", както и за предстоящите й ангажименти, свързани с България, можете да разберете повече в предаването "Арте Вива", в събота, след новините в 15:00 часа.

Още - чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна