Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дидие Дешан: Играчите са уверени в победата

Снимка: БГНЕС

Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан призна, че двубоят с България в София от квалификациите за Мондиал 2018 е обикновен, въпреки задължителната победа, от която се нуждаят "петлите".

Няма нищо по-особено в мача срещу България. Няма да има нищо специално в подхода ни. Всеки един футболист се чувства по-добре, когато има емоция и интрига. Имаме много системи за игра. Няма да използваме никоя спрямо съперника, а тази, която е най-добре за играчите ни. Моите мисли са насочени изцяло към това как да подготвим по най-добрия начин нашите футболисти, а не се интересувам какво пише в медиите, коментира Дешан на пресконференция.

Специалистът е доволен от това, че футболистите са уверени в успеха в съботния мач на стадион "Васил Левски". Няма проблем, че играчите са уверени, че ще спечелят. По-лошо би било, ако се чувства някакъв страх, тъй като това може да донесе скованост и проблеми. Необходима ни е концентрация през целия мач, за да бъдем на ниво. Не мисля, че мачът ще прилича с този с Люксембург, трябва да увеличим нашата ефективност. Теренът си остава правоъгълен и зелен. Един и същ е за всички. Няма значение дали има писта или не. Видях, че състоянието е добро. Знам, че утре се очаква дъжд, но за момента е добре, каза още Дидие Дешан.

Той не пожела да каже дали нападателят Оливие Жиру ще бъде в титулярния състав на двубоя в събота. Едва ли съперникът ни се е променил много от последната си победа у дома срещу Швеция (3:2). Мачът утре няма да прилича на този с Люксембург (0:0). Ще ни бъде необходимо от всичко по малко. Ще използваме солиден централен нападател. Жиру е напълно готов да даде най-доброто. Тренира повече, защото не е играл дълго време, добави Дешан.

Два кръга преди края на квалификациите Франция е лидер в група "А", докато България заема четвъртото място.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени