Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предавания на БНР ще звучат и в Молдова

Снимка: Кирчо Стоичков

До седмица програми на Българското национално радио ще звучат в ефира на радио „Албена“ в град Тараклия, Молдова. Договорът за сътрудничество беше подписан от директора на БНР Александър Велев и неговия молдовски колега Василий Касса.

БНР предостави за излъчване музикални програми, сред които предаването за съвременна рок и поп музика "Бъди какъвто си", както и фолклорното "Двуглас", излъчвани по програма "Хоризонт". Ще ви предоставим образователни програми, които вие да качите на вашия интернет сайт и ще се радвам това сътрудничество да е ползотворно и да намери публика сред българите в Молдова и Украйна, заяви генералният директор на БНР Александър Велев.

Радио "Албена" е единствената радиостанция в град Тараклия, наричан още центърът на българите в Молдова. Програмата е музикално-информационна, обясни директорът ѝ Василий Каса.

Според редактора Ирина Богоева програмите на БНР ще запознаят местното население с българските музикални изпълнители. С българската музика е много сложно - не можеш да намериш. Когато се разхождам по улиците, чувам от колите, че си пускат българска музика, обаче в радиото нямаме, каза Богоева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна