Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зафер Галибов представя "Фрагменти от една революция"

Снимка: галерия „София прес“

"Фрагменти от една ревюлюция“ е фотографската изложба на Зафер Галибов, която можете да разгледате до 15 ноември в галерия-книжарница „София прес“. Експозицията представя Румъния от 1989 г. през обектива на фотожурналиста, запечатал с камерата си фрагменти от няколко необикновени за историята дни. Кадри, припомнящи факти, които, унесени в динамиката на времето, бързо забравяме.

Зафер Галибов, който само преди няколко дни получи и „Златното перо“ за фотожурналистика на СБЖ, сподели пред Катя Василева, че самият той е преживял събитията от онези дни и те са се запечатали дълбоко в съзнанието му. Представените фотографски документи в наши дни вече имат друг потенциял и затова се надявам, че изложбата ще влезе точно във времето, в което трябва, посочи Галибов и добави:

Снимка

Привидно казано, няма специална годишнина или някакъв повод, но има нещо различно в тази революция, защото тя беше последната в соцстраните и тя свали последния диктатор в Европа на XX век. Мисля, че във всичко, което се показва от румънската революция, живее или под някакъв начин присъства и нашата революция, независимо как и докъде сме стигнали.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна