Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Казват, че кафето в приятна компания може да даде тонус на цялата ви седмица.

Вашето делнично късметче идва с магнетичните гласове на Лилия Големинова, Гергана Пейкова, Даниел Ненчев.

Отпийте своята глътка "Радиокафе" всеки делничен ден между 10 и 14 часа!

Какво по-вкусно има от първата глътка кафе в съботната сутрин?
Отговорите са два и ще откриете в чаровните гласове Александра Илиева и Яна Спиридонова. Всяка събота между 09 и 12 часа.

А, неделята?! Тя е специална - "Радиокафе" на път.
Слушайте внимателно, защото започва от 9 и продължава до 12 часа.

Публикации

"Веднъж прекосиш ли океана" с премиера за България

"Веднъж прекосиш ли океана" е театрален вербатим моноспектакъл на Мартина Новакова с премиера за България. Това е полет от София до Ню Йорк, на който шестима души пътуват в едно тяло. Какво е да емигрираш? Как пресъздаваме културата си в чужда..

публикувано на 19.04.24 в 14:34
Част от творбите на Теодор Лулчев

Дизайнът и естетиката преди AI

Не е далеч епохата преди изкуствения интелект (Before AI), но тя е много обширна, многообразна и трудна за пресъздаване. Затова е особено предизвикателството, с което под това заглавие се е заел да привлече и фокусира вниманието ни дизайнерът Теодор..

публикувано на 19.04.24 в 14:20

Спектакълът "Джобове, пълни с хляб" забавлява и задава въпроси за смисъла

Двама мъже стоят надвесени над изоставен кладенец, от чието дъно вие куче. Разбира се, първо нахлува хаосът от неизбежни въпроси: Защо? Кой? Как е възможно? И най-сетне: „И сега какво да правим?“ . След тази върволица от съмнения, които сякаш..

публикувано на 19.04.24 в 13:50

"Грийнпийс" подкрепя зелено възстановяване на Украйна

"Грийнпийс" увеличава подкрепата си за зелено възстановяване на Украйна. От самото начало на руската инвазия "Грийнпийс" се стреми да подкрепя украинския народ. Само няколко месеца след началото на войната от организацията започнаха работа по..

публикувано на 19.04.24 в 13:31

Або представя втората си книга с разкази "Тука е така"

На книжния пазар излезе втората книга с разкази на Або "Тука е така". Историите са написани с много чувство за хумор и съдържат автобиографичен елемент. Пред Радио София Або сподели, чес интерес се връща в своето детство, именно когато се случва..

публикувано на 19.04.24 в 12:15

Косенето в район “Подуяне” ще стартира най-късно през следващата седмица

Дейностите по косене в район “Подуяне” ще стартират най-късно през следващата седмица. Това стана ясно по време на среща между районната администрация и жители от района, която се състоя във временна приемна в ж.к. “Левски Г”. Кметът Кристиян Христов..

публикувано на 19.04.24 в 06:34
Първоначално дори актьори от Народния театър са отказвали да се резилят, снимайки се във филми

"Кино екстремисти" - филмов поклон към пионерите на българското кино

"Кино екстремисти" е документален филм за българските кино пионери, за онези, които проправят „трънливия път“ на българския филм. Всеки от тях има изключително интересна съдба. В този разказ авторите застъпват донякъде биографиите им, но най-вече..

публикувано на 18.04.24 в 14:55

До 30 април изпращайте детски литературни творби за конкурса на БНР

Програма "Христо Ботев" на Българското национално радио (БНР) до края на април продължава да приема творби, написани от деца, за 41-вото издание на  авторитетния конкурс "Искри" . "Около 3 месеца вече събираме приказки, гатанки,..

публикувано на 18.04.24 в 14:31

Познатият и непознат Иван Хаджийски в новата книга на Лазар Лазаров "Едно знаме повече"

Излезе ново документално издание, посветено на известния български публицист и социален психолог Иван Хаджийски. "Едно знаме повече" на Лазар Лазаров е документален портрет за живота на бащата на нашата социология. Румен Леонидов е автор на..

публикувано на 18.04.24 в 13:42
Снимки: Архив на Румяна Цветкова

Керамичните лица на Румяна Цветкова са повече от 60

Керамичните произведения на Румяна Цветкова, обединени под названието "Всички мои лица", предизвиква интерес и седмици след края на самостоятелна ѝ изложба. В нея са представени 61 лица и състояния, които често пъти изненадват с трактовката...

публикувано на 18.04.24 в 11:59