Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две години "ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс"

Събитието поставя началото на седмото издание на АСТ фестивала за свободен театър

Снимка: личен профил

На 11 ноември ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс ще отбележи своя втори рожден ден. Музикални водачи на партито, което ще започне в 21:00 часа, ще бъдат "Остава", несъмнено една от най-важните инди банди за българската сцена и Jin Monic - достойно носещи флага на съвременния алтернативен звук у нас.

За две години "ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс" успява да изгради устойчиви взаимоотношения с независимата сцена, казва артистичният директор на "ДНК" Мира Тодорова:

СнимкаИнициирахме няколко важни проекти като „Извинени присъствия”, в който ученици в гимназиална възраст се срещат с артисти от различни полета на съвременното изкуство, запознават се с идеи и практики на съвременния танц и пърформанс, участват в работни ателиета, гледат спектакли, дискутират. Вече две години поддържаме и чуждестранната платформа „Мигриращото тяло“, която включва спектакли, уъркшопове, дискусии, като осигуряваме достъп на българката публика до едни от най-интересните почерци, артисти, проекти от Европа и света. Съвсем наскоро ДНК получи наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата за 2017 г. в категорията „Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства“. Мисля, това е ясен знак, че сме поели в правилната посока.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна