Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Държавата се реши да закрие фалиралите си болници, пише СЕГА на първа страница. Ще се затварят лечебни заведение само там, където има кой да поеме пациентите им, е уточнението на властите. Болниците са разделени на четири групи, в последната ще бъдат вписани задлъжнели лечебни заведения, които могат да бъдат закрити.

В 24 ЧАСА озаглавяват темата: "ВМА без дългове до края на годината".

ТРУД акцентира върху думите на президента Румен Радев: "Инвестираме в здравето на нашите деца", казани при началото на кампанията Българската Коледа в пловдивската болница "Свети Георги". При предишното издание каузата е събрала над 2 милиона и 600 хиляди лева.

Без шофьорска книжка при риск от инфаркт - това предвиждат нови строги правила за шофьорите, които предлага здравният министър Кирил Ананиев, върху които акцентира 24 ЧАСА. Изискванията са повишени към хората с проблеми на сърцето, преживелите инсулти и тези с диабет. Оценка дали човек може да стане жертва на внезапен инфаркт ще се изисква при подаване на документи за шофьорска книжка. Ако лекар прецени, че рискът е висок, няма да се дава документ за правоуправление. Според министър Ананиев това правило ще повиши и пътната безопасност.

Идват циклоните "Цветан" и "Юлия", пише Телеграф. „Филип“ потопи Перник, реки преливат заради обилните валежи, в града няма парно и топла вода. Така се случи и във Велико Търново, а няколко села електричеството бе спряно. Според изданието 4 военни формирования са в готовност да се притекат на помощ на населението по нареждане на министъра на отбраната.

„Първият ден от проливните дъждове се размина без сериозни произшествия. Властта хукна по язовирни проверки превантивно, след като цяла седмица се говори за лошото състояние на съоръженията“, коментира СЕГА.

Морето не дава риба за Никулден, пише ТРУД. Така по морето ще празнуват с шарани, като се очаква традиционната риба дори да поевтинее за празника, прогнозира вестникът. На първата си страница изданието публикува снимка от 1920, с огромна риба оркинос, заловена в Несебър. От близо половин век тя не е виждана в Черно море. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна