Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперетата и виенската класика очакват почитателите си на бал в София на 28 декември

Снимка: БТА
Вече за втора година дирижирам този бал, миналата година бях поканена отново от директора на Музикалния театър госпожа Арсенова да дирижирам и това беше за мен едно голямо преживяване, защото за първи път работих с хора, оркестъра и солистите на Музикалния театър в София, сподели в предаването "Нещо повече" Любка Биаджони цу Гутенберг, като допълни:

Аз съм голям любител и почитател на оперетата - на този жанр и за мен е изключително удоволствие да работя с тези музиканти.
Тя покани от ефира на БНР ценителите на оперетното изкуство да бъдат гости на бала концерт на 28 декември в НДК, който ще ги завладее с блясъка на виенската класика и с "вечно младия кан-кан".

Ще бъде един голям празник, защото музиката е такава - празнична.
Ще чуем музиката на
Офенбах, на Л
ехар, на Щраус, на Калман и всички най-известни дуети, арии, хорове, оркестрови произведения, които ще завладеят, да се надяваме публиката, каза още Любка Биаджони.
 

Режисьор на оперетния бал е проф. Светозар Донев. Спектакълът е в Зала 1 на НДК от 19.00 часа на 28 декември. Повече за бала и за други интересни музикални спектакли, за които разказва Любка Биаджони, ще научите от звуковия файл.

На 23 декември от 11.00 часа в Народния театър "Иван Вазов" е Коледното матине на Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио, в което по традиция участва и Детският радиохор. Диригент на концерта ще бъде Любка Биаджони.

Снимка


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени