Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Марчела Абрашева

Марчела Абрашева: Предизборна битка в условие на управление - така изглежда коалицията

Коалиция в предизборна битка в условие на управление - така изглежда управляващата конфигурация . Това каза пред БНР социологът Марчела Абрашева, регионален директор на международната социологическа агенция "Кантар". "Високият градус и..

публикувано на 28.11.23 в 18:40
Купи и дари

"Купи и дари" - Ученици от СМГ с кампания за нуждаещи се пенсионери

" Често откриваме стари хора, които не са виждали не само роднина, но и човек пред последните месеци, дори година " Това сподели пред БНР един от участници в благотворителната кампания, организарана от  клуб Интеракт София - Балкан към Софийската..

публикувано на 28.11.23 в 19:00
Евгений Кънев

Евгений Кънев: Нищо сензационно не виждам в политиката на Асен Василев

"Тази земя да не е свещена? Вместо да се взимат дългове, често трябва да поглеждаме какво има за приватизация, което няма нужда да бъде държавно. Преценка на самия министър и на правителството е каква политика ще води. Може да приватизира и на 100%..

публикувано на 28.11.23 в 17:01
Веско Ешкенази

Веско Ешкенази: Въпреки че звучи сензационно, случилото се в Нидерландия е логично

Въпреки че звучи сензационно, случилото се в Нидерландия е логично . След пандемия и война в Европа е характерно хората да гласуват за популисти, които им обещават светло бъдеще и светкавично подобряване на живота им. Това каза пред БНР..

публикувано на 27.11.23 в 18:43
Лъчезар Богданов и Николай Василев (вдясно)

ИПИ предлага по-ниски социални осигуровки и намаляване на бюджетния дефицит

Институтът за пазарна икономика предлага по-ниски социални осигуровки и намаляване на бюджетния дефицит наполовина от заложеното от правителството . В алтернативен на държавния бюджет икономистите от Института изчисляват ръст на доходите на..

публикувано на 27.11.23 в 18:21

Легитимен ли е Изпълкомът, който ще свика Конгрес за избор на президент на БФС?

Не се знае дали е легитимен Изпълкомът, който ще свика Конгрес за избор на президент на БФС.  Това каза пред БНР Георги Захариев, футболен мениджър и кандидат за президент на БФС през 2021 година. Той обясни, че все още се водят дела и съдът не е..

публикувано на 27.11.23 в 17:15
Донка Михайлова

Донка Михайлова: Все по-малко са желаещите да почистват улиците в малките населени места

Все по-малко са желаещите да почистват улиците в малките населени места. За този проблем алармира  Донка Михайлова, заместник-председател на Националното сдружение на общините (НСОРБ) и кмет на Троян. " Работата е крайно непривлекателна – работи се..

публикувано на 27.11.23 в 16:30

"Каритас"-Русе организира среща между работодатели и търсещи работа бежанци от войната в Украйна

Среща между работодатели и търсещи работа бежанци от войната в Украйна направи днес благотворителната организация на католическата църква "Каритас".  Русенският бизнес има опит с работници от Украйна . Още в първите дни на войната тук през..

публикувано на 23.11.23 в 18:45
Петър Карабоев

Петър Карабоев: След 4-те дни хуманитарна пауза войната Израел - "Хамас" ще продължи с пълна сила

След 4-те дни пауза войната ще продължи с пълна сила.  Това каза пред БНР журналистът Петър Карабоев, заместник главен редактор на "Дневник". В това време на хуманитарна пауза израелската армия ще си почине, ще се снабди с оръжие и всичко ще..

публикувано на 23.11.23 в 17:58

Режисьорът Николай Богомилов разказва историята на Франсоа Вийон в "Немилосърдната красавица“

Новият български филм "Немилосърдната красавица“ на режисьора Николай Богомилов разказва историята на поета Франсоа Вийон , като пренася зрителите в средновековна Франция.  Филмът има 70 фестивални селекции и 55 награди във Франция,..

публикувано на 23.11.23 в 17:45