Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Алекси Кесяков: Ранното обучение е от съществено значение за пътната безопасност

"Безопасността не започва от курсовете за подготовка на кандидат-водачи.  Безопасността започва от ранното обучение. Тя зависи от личната безопасност . Така ще имаме начин да намалим броя на пътно-транспортните произшествия".  Това каза пред БНР..

публикувано на 25.05.23 в 18:54

Младите между 16 и 25 години - прагматични, оптимистични, обвързани със семейството и приятелите

Прагматични, оптимистични, но дистанцирани от политиката . Т рудолюбиви, но следващи принципа "work smart, not hard".  Силно обвързани със семейството и приятелите - но без по-широка мрежа на общностни връзки, към която да изпитват доверие и..

публикувано на 25.05.23 в 17:57

Янаки Стоилов: Вместо реформиране, да не стане делегитимиране на съдебната власт

"В момента е добре да се изследват механизмите за влияние на политиката върху съдебната власт и лостовете, които висши представители на съдебната власт имат за въздействие върху политиката . Да не се хвърляме само върху темата за конституционни..

публикувано на 25.05.23 в 17:29
Веселин Стойнев

Веселин Стойнев: Ефектът на пеперудата - тук прокуратурата се тресе, в ЮАР стават убийства - пришпорва появата на кабинет

" Твърде вероятно е да го бъде кабинета с втория мандат и сякаш тези събития, които се случват по ефекта на пеперудата - в София прокуратурата се тресе, в ЮАР стават убийства ала 90-те години, пришпорват още повече това случване, за да не бъде то в..

публикувано на 25.05.23 в 17:17

Церемонията за наградите "Аскеер" ще бъде посветена на големите учители

Наградите за постижения в театралното изкуство "Аскеер" ще бъдат връчени на церемония в театър "Българска армия" на 24 май. Вече е известно, че сценографът  проф. Слави Кокалов ще получи голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство,..

обновено на 24.05.23 в 08:32

Неделното училище "Слънчо" е притегателен център за българите в ЮАР

Сънародниците ни в Южна Африка ще отбележат заедно 24 май - Деня на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Там живеят над 4 хиляди българи. През 2009 година беше открито и българско неделно училище .  И на 12 хиляди..

публикувано на 23.05.23 в 17:59
 Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Добре е капиталовата програма в бюджета да бъде намалена наполовина

" Необходимо е да се работи по два бюджета . Единият е за 2023 година - от 1 юли до края на годината. В същото време трябва да се започне работа по бюджета за 2024 година".  Това каза пред БНР икономистът Румен Гълъбинов.  И допълни, че има и вариант..

публикувано на 23.05.23 в 17:21
Главният прокурор Иван Гешев

Шестима от ВСС призоваха Гешев да прояви мъжество и достойнство и да излезе в отпуск

Шестимата членове на Прокурорската колегия във ВСС, които внесоха първото искане за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор, призоваха Иван Гешев да прояви мъжество и достойнство и да излезе в отпуск до изясняване на всички..

публикувано на 23.05.23 в 17:11
Директорът на Агенция

Шефът на Агенция "Митници": Вносът на руски петрол намалява

В България намалява вносът на руски петрол, потвърди в интервю за БНР директорът на Агенция „Митници“ Павел Геренски. Страната ни все още се ползва с изключение от ембаргото, наложено от Европейския съюз заради руската военна агресия срещу..

публикувано на 23.05.23 в 16:51