Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Семейно радио“ на гости на Столичния куклен театър

БНР Новини
Снимка: Столичен куклен театър

В неделя екипът на „Семейно радио“ гостува на Столичния куклен театър. Излъчвахме от тяхното студио. Специален гост на предаването беше директорът – Кирякос Аргиропулос. Влюбен в театъра, без някога да е предполагал, че ще се отдаде на кукленото изкуство, както и да ръководи екип.

Роден е в град Вроцлав, Полша, в семейството на гръцки емигранти. През 1979 година завършва режисура за куклен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, в класа на професор Атанас Илков. До сега е поставил над 60 пиеси, на театралните сцени в София, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол. Репертоарът му е богат и зад граница в Гърция и Полша.
Кирякос Аргиропулос застава начело на Кукления театър в София през 2002 година и е поставил много куклени пиеси с голям успех – пълни зали и продадени билети за месеци напред. Ето и част от тях: „Кой има магарешки уши?“, „Вълкът и седемте козлета“, „Четири приказки за един змей“, „Вълшебният галош“, „Хитър Петър“, „Ламята“, „Кой се сърди?“, „Пук“, „Трите лели“, „Веселушко“.
За репертоара на театъра, за „Панаира на куклите“ и за новите идеи, чуйте повече от разговора на Ирина Вълчанова с директора на Столичния куклен театър.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна