Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха обновената Послеродова клиника в "Майчин дом", в която са инвестирани близо 600 хил. лева

Финансовото състояние на болница "Майчин дом" е много добро, без никакви задължения към доставчиците, подчерта министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и шефът на болницата доц. Иван Костов откриха изцяло реновираната последородова клиника в “Майчин дом”
Снимка: БГНЕС

Обновена Послеродова клиника заработи в софийската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом". Ръководството има амбицията болницата да стане и Балкански център за родилна помощ. 

Ремонтът на Послеродовата клиника е за близо 600 хил. лева, предоставени от Министерството на здравеопазването. Пет дни е престоят по Здравна каса там, обясни Рени Багерова, старша акушерка: Всяка една родилка може да дойде тука по Здравна каса с усложнения. Те имат много манипулации, затруднени са, с придружаващи заболявания, така че имат нужда от сериозни акушерски грижи.
От какво могат да се възползват родилките: 23 са стаите, с 52 легла. Имаме единични стаи за сама родилка. Тук ще бъдат както родили нормално жени, така и жени, родили с Цезарово сечение. Която пациентка се чувства добре, може да бъде бебето при нея.

Директорът на болницата доц. Иван Костов каза, че клиниката е най-голямата и най-модерната в страната: 

Тук се намира и Националната генетична лаборатория, така че можем да кажем, че "Майчин дом" в тази част на Европа е един сериозен фактор в грижата за майчино и детско здраве.

"Майчин дом" е без задължения към доставчиците, подчерта министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на откриването на обновената клиника в лечебното заведение. 




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна