Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще бъдат отстранени още административни затруднения, свързани с ОП "Иновации и конкурентоспособност"

Емил Караниколов
Снимка: БГНЕС

Бюрократични тежести пречат на работата по Оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност".

Министърът на икономиката Емил Караниколов коментира, че това е най-добре работещата европейска програма към момента и се ангажира да бъдат отстранени още административни затруднения пред кандидатстващите предприятия:

Това са предимно документи, които се изискват, а лично мое мнение е, че може по служебен ред да се сдобием с тях, без да караме гражданите и бизнеса да ги предоставят. Трябва да бъдем по-ефективни. Много от държавите, години преди да приключат програмите, вече са разпределили парите, те са предоставени на бизнеса. Ние трябва да работим точно по този начин.

Около 500 млн. лв. реално са вкарани в българската икономика по Оперативната програма до момента, съобщи още министър Караниколов.

Преди началото на иновационния форум, посветен на цифровизацията и базовата индустрия, икономическият министър изтъкна още положителния знак на международните партньори към българската икономика.

Изключително балансирано икономическо развитие имаме, безработицата пада, вдига се средната работна заплата, за което благодаря на бизнеса, и инвеститорите се завръщат. Т.е. в момента вървим изключително добре, трябва да продължим този тренд, каза министърът на икономиката Емил Караниколов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна