Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж рани шестима имигранти в италианския град Мачерата

| обновено на 04.02.18 в 03:55
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестима души са пострадали, след като мъж откри стрелба по минувачи в централния италиански град Мачерата, съобщи Би Би Си. Всички те са чернокожи като един е с опасност за живота.
Властите задържаха местен жител за нападението. 28-годишният италианец е отправил фашистки поздрав към полицаите, докато са го арестували. Мъжът е бил завързал на врата си италианския флаг. 
Нападателят е стрелял в няколко района на града, включително до ЖП гарата, както и по централата на управляващата Демократическа партия. При залавянето си Траини отправил фашистки поздрав.
Нападението в Мачерата, при което бяха ранени шестима африканци, е било от расова омраза, потвърди министърът на вътрешните работи Марко Минити, както и изтъкна, че единствената връзка между пострадалите - петима мъже и жена от Гана, Мали и Нигерия - е цветът на кожата им.

Мотивите за нападението все още не са известни. Стрелбата се случи само ден след като наркодилър от нигерийски произход беше арестуван в Мачерата по обвинение за жестокото убийство на 18-годишна италианка, чието тяло беше намерено в два куфара близо до града.
Още информация чуйте от звуковия файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна