Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международният ден на жената откроява различните нагласи в обществото - едни се радват на празника, други не разбират какво трябва да се празнува, пише в свой коментар руското издание "Известия". Въпреки това и най-върлият анархист на този ден покорно ще занесе някоя мимоза на мама и ще налее шампанско на жена си, посочва вестникът.

Феминистките постепенно взеха преимущество и няма връщане назад, гласи позиция, публикувана в "Гардиън". Важно е, че след скандала с холивудския продуцент Харви Уайнстийн видимата до този момент борба на много жени е довела до сериозни последствия, изтъква изданието.   

Път към възможни преговори межу Вашингтон и Пхенян вижда френския "Монд" в очакваната среща на върха между Северна и Южна Корея следващия месец. Режимът на Ким Чен Ун навлиза в нов дипломатически период, твърди анализатора Антоан Бондаз. 

Възможност за разрешаване на ядрения проблем със Северна Корея, вижда и официозът на китайските власти "Глобъл Таймс". Изданието изтъква, че лидерите Ким Чен Ун и Доналд Тръмп показват желание за диалог, но и продължават да са скептични един към друг. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени