Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оранжев код заради очаквани бурни ветрове и валежи е обявен за цялата страна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За цялата страна действа оранжев код заради бурни ветрове и валежи. Очаква се рязко понижение на температурите, възможни са градушки, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

104 спасителни операции са провели през изминалото денонощие пожарникари и спасители. Няма пострадали хора. Голяма част от сигналите са били за закъсали автомобили, паднали дървета и отводняване на сгради.

Заради ураганния вятър в София, екипите на "Аварийна помощ” са се отзовали на 66 сигнала.

Красимир Димитров от Столичната община каза за "Хоризонт", че сега вниманието на екипите е насочено към започналите валежи:

"В момента работят шест екипа. Разпределяме сигналите между нас и "Пожарна безопасност и защита на населението", които от през нощта работят. По-големите проблеми бяха сутринта към 05.30 - 6.00 часа с двете дървета, които са паднали на контактната мрежа на трамваите. Имаше забавяне, но бързо бяха отстранени. В момента имаме дърво, което е подпряно на сграда в централна градска част. Там работи един от екипите и продължаваме да работим по сигнали по отстраняване на клони и дървета".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна