Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е движението на влаковете между Долна махала - Карлово

В 14.15 ч. е възстановено движението на влаковете в участъка Долна махала - Карлово. Участъкът беше затворен по-рано днес поради паднала скална маса с обем около 50 куб.м. Районът беше разчистен в рамките на няколко часа.

Свлачището спря тази сутрин движението на влаковете по направлението Пловдив – Карлово.  Срутването е станало между спирките „Светлина“ и „Отдих“, от южната страна на тунела близо до град Баня. Леки материални щети са нанесени на намиращия се на мястото на инцидента влак, който е тръгнал по разписание в 6,20 часа от Пловдив за Карлово. 

Пътуващите с крайградските пътнически влакове № 82201 (Пловдив-Карлово) и № 82202 (Карлово-Пловдив) бяха превозени с автобуси в участъка Долна махала-Баня. Осигурен е превоз с автобуси за пътниците от всички влакове през деня до възстановяване на движението по направлението Пловдив-Карлово. 

Два пътнически и един товарен влак вече преминаха, след като бе възстановено движението, каза пред Радио Пловдив Гошо Къчков, ръководител Поддържане и ремонт в ЖП секция Пловдив. По думите му по-голямата част от свляклата се земна маса е поета от предпазните канавки, а железният път не е повреден. 

Къчков обясни, че мястото е труднодостъпно за пътна техника заради мокрия терен, затова екипът, който той ръководи, работи с машини, които се движат по жп релсите. По думите му следващата седмица е възможно алпинисти да обследват склона и ако се наложи, да съборят опасно поддала скална маса.

Засега няма информация за други железопътни участъци в региона, които да са застрашени от свлачища, каза още Гошо Къчков.

Разговора на Иванка Петкова с него можете да чуете в прикачения файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна