Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Изданията днес акцентират върху очакванията от заседанието на Съвета за сигурност при министър- председателя. Според 24 часа вече трябва да стане ясно, гоним ли руски дипломати от България.

Стандарт разработва: Трус в управляващата коалиция заради "Скрипал". От "Атака" са готови да напуснат правителството, ако представители на Москва напуснат страната. Втори ден Цветан Цветанов от ГЕРБ намеква, че вероятно ще се прибегне до изгонване на руски служители.

"ГЕРБ поряза студентите" е централното заглавие на Земя. Мнозинството отвърли предложението на БСП за намаляване наполовина на лихвите  по студентските кредити. От левицата обвиниха управляващите, че представляват банките, а не младежите.

500 000 лева стипендия получи пловдивската ученичка Мартина Гарабедян, съобщава Стандарт. За да спечели финансиране на своето обучение в Бостън, тя преодоля стотици своите връстници от Централна и Източна Европа с развитие на бизнес идея и решения в сложни ситуации.

Монитор и Телеграф разработват информацията по делото за отнемане на имуществото на банкера Цветан Василев. То възлиза на повече от 2 милиарда долара. Процесът е спрян след питане на магистратите до съда в Люксембург, дали гражданската конфискация у нас отговаря на европейското право

Типичният длъжник в България е млад, образован и с постоянна работа- научаваме от в. Сега. Проучването на събирачите на дългове показва, че най-много некоректни платци има в Бургас, Стара Загора и Русе.

Труд извежда - монтират SOS бутон в автомобилите от утре. Задължението е за производителите на всички леки и товарни коли, обяснява изданието. При катастрофа новата система се свързва автоматично с тел. 112 и подава точни координати до спасителните екипи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна